top of page

De kracht van Bokscoaching

Wil je als team of als manager echt een volgende stap maken? Wil je rake inzichten en voelbare verandering tot stand brengen? Laten we dan eens sparren!
 

Wij organiseren regelmatig intensieve en impactvolle bokscoach workshops voor teams en organisaties. Maar ook in onze 1-op-1 coaching maken we vaak gebruik van elementen uit het boksen om jou tot rake inzichten en voelbare verandering te laten komen. 

Bokscoaching met TOF Advies
Bokscoaching met TOF Advies

Bokscoaching, een super krachtige manier om te groeien als team en individu

Stel je een coachingstraject voor dat niet alleen mentale helderheid brengt, maar waarbij je ook fysiek aan de slaag gaat. Waar traditionele coaching stopt, gaat onze bokscoaching verder.

 

Wij introduceren een unieke benadering van persoonlijke en professionele ontwikkeling die de wijsheid van het boksen integreert met diepgaande coachingstechnieken (wij zijn aangesloten bij de NOBCO).

Door de stap te maken vanuit het hoofd naar het lijf en dat te koppelen aan je eigen vraagstuk of de uitdagingen van het team ontstaan er vaak nieuwe diepere inzichten. We gebruiken hierbij de BOKS methodiek van bokscoaching.nl:

Bewegen

Door te bewegen ga je letterlijk uit je hoofd en breng je de energie in de lijf in beweging. Je creeert hiermee ruimte voor je innerlijke kompas. Dit vraagt geen achtergond in boksen of ervaring met martial arts. We beginnen eenvoudig en alle oefeningen zijn aangepast aan het niveau van de deelnemer(s).

Ontdekken

Door goed te leren kijken en luisteren naar je lijf gaan we samen op ontdekkingsreis. Wat voel je eigenlijk? Waar voel je dat? Kan je er woorden aangeven? Herken je dit gevoel? Wat gebeurt er als we de oefening iets aanpassen? Kortom, samen ontdekken!

Koppelen

Vervolgens gaan we deze nieuwe ervaringen koppelen aan gebeurtenissen in je dagelijkse leven. Daarbij kijken we naar het verleden, het nu en de toekomst. Op deze manier maak je een verbinding met je gevoelswereld en de omgeving waarin je leeft en werkt.

 

Stappen zetten

Het blijft niet alleen bij ervaren, het doel is om daadwerkelijk tot verandering te komen. Dat doen we in deze fase. We geen bekijken op welke wijze je nieuw gedrag of houding kunt gaan gebruiken in je dagelijkse leven. Welke kleine eerste stappen kan je daarbij zetten en wat heb je nodig om dat vol te kunnen houden.

Bokscoaching is een krachtige symbiose van fysieke training en mentale strategie. Het gaat niet om het gevecht, maar om de dans van het leven en de uitdagingen die we dagelijks aangaan. Door elementen en oefeningen uit het boksen te gebruiken, helpen we individuen en teams hun grenzen te verleggen, blokkades te overwinnen en een dieper niveau van zelfbewustzijn en veerkracht te bereiken.

Hoe draagt bokscoaching bij aan je groei en ontwikkeling?

Door de inzet van bokscoaching werk je aan het vegroten van:

  1. Zelfbewustzijn en Controle: De mat / boksring is een spiegel. Door bokstechnieken en -oefeningen te beoefenen, leer je meer over je reactie op stress, je besluitvaardigheid onder druk en hoe je jouw emoties en acties beheerst.

  2. Veerkracht en Doorzettingsvermogen: Boksen is niet alleen een fysieke test, maar ook een mentale. Onze bokscoaching helpt je weerstand te bieden tegen tegenslagen en leert je hoe je sterker terug kunt komen.

  3. Strategisch Denken en Snelheid van Besluitvorming: Op de mat moet elke beweging doelbewust en strategisch zijn. Deze discipline vertaalt zich naar besluitvorming en probleemoplossing in zowel je persoonlijke als professionele leven.

  4. Fysieke Gezondheid en Stressvermindering: Boksen is een uitstekende manier om fit te blijven, energie te kanaliseren en stress te verminderen, wat allemaal bijdraagt aan een betere mentale helderheid en focus.

Onze ervaren coaches gebruiken bokscoaching als middel om je nieuwe inzichten te geven en voelbare veranderingen in je leven en werk te bewerkstelligen. Dit doen we door een veilige, respectvolle en uitdagende omgeving te creëren waarin je kunt leren, groeien en bovenal jezelf kunt overwinnen.

Ben je klaar om de krachtigste versie van jezelf te worden? Stap in de ring met ons en ontdek hoe bokscoaching je kan transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor een kennismakingssessie.

bottom of page