Mark de Vos

RAKE INZICHTEN &
VOELBARE VERANDERING

EVEN VOORSTELLEN

Dit ben ik
Mijn naam is Mark de Vos. Ik ben strategisch sparringpartner voor CEO's. Afgelopen 25 jaar heb ik ruimschoots ervaring opgedaan binnen diverse leidinggevende posities. Ontwikkeling van de organisatie en de mensen stond daarbij altijd op de eerste plaats. En steeds met een positieve en creatieve benadering.

Achtergrond
Ik heb een bedrijfskundige achtergrond (MBA) en ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches, geregistreerd Docent Kort Beroepsonderwijs en DISC specialist. Naast martial art liefhebber en beoefenaar (oa Taekwondo en Karate) heb ik de opleidingen BoksCoaching en Intelligent Bewegen gevolgd bij respectievelijk Bokscoaching.nl en Spat Academy. Dit bleek de ideale combinatie te zijn voor de door mij ontwikkelde programma's.

Groei en ontwikkeling binnen C-level management
Wat ik veel zie is dat 'members of the board', directeuren of managers graag als organisatie, team of individu willen groeien. Dat ze cijfermatig alles redelijk op orde hebben, dat hun product of dienst al naam en faam heeft in de markt en dat ze tevreden zijn over de huidige resultaten maar toch stagneren in hun groei en ontwikkeling door het vasthouden aan patronen en het niet doorbreken van hardnekkige gewoontes.

TOF Advies
TOF Advies helpt als strategisch sparringpartner bij het terugvinden van de balans en het zichtbaar maken van belemmerende en vaak onzichtbare patronen. Jij weet dat je goed bent in je vak, je bent gegroeid in je rol en je team ontwikkelde mee. Jij herkent dan ook dat, om een volgende stap te maken, jij eerst aan jezelf moet werken om zo de rest van de organisatie de volgende fase in te loodsen. Dat is leiderschap in de puurste vorm. Om vanuit deze balans weer met kracht naar de toekomst te kunnen kijken.

Niet geschikt voor
Deze sessies zijn niet geschikt voor mensen met een groot ego en een gebrek aan de mogelijkheid tot zelfreflectie. Het is noodzakelijk om eerlijk naar jezelf te kunnen kijken en die spiegel voor te houden. Jij moet bepalen wanneer je openstaat voor de volgende fase in je persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. En je weet dat je daar aan toe bent als je oprecht kunt zeggen dat de volgende groeispurt van je organisatie begint bij jou.

officially certified logo D•A.jpg
crkbo_docent_rgb.jpg
nobco.jfif
pspo.png